תבשיל שחור לבן // אוריה תדמור

הבוקר יצאתי לשיעור מעשי של סדנת שחור לבן עם תלמידי הקורס המשולב, היציאה היתה לנמל יפו.
בתכנית היו חמישה תרגילים שמיועדים לכוון את התלמידים ולהביא אותם לכך שהם יחשבו בשחור לבן. הבעיה הבסיסית היא שאנחנו רואים בצבע, אז איך אפשר לחשוב בשחור לבן?
כמובן שאפשר להגיד שפעם, בימים ההם, היה רק שחור לבן וצלם היה חייב להכיר את החומרים שאיתם הוא עובד, ואחרי כל הנסיונות הצלם היה כבר מסוגל לחשוב בשחור לבן. פשוט כי לא היו הרבה אפשרויות אחרות.  

היו או לא היו, זה כבר שייך לשיעור תולדות הצילום, אבל המסקנה המתבקשת היא שאם נצמצם את האפשרויות שלנו בצילום, ועל ידי כך יהיו לנו פחות החלטות להחליט או בחירות לבחור, נוכל יותר לתכנן ולדמיין. לא?

אם אנחנו מוסיפים אל תבשיל הצילום שלנו מנה או שתיים של דמיון, נקבל תבשיל בטעם יצירתי.

אז אם כך, קדימה למלאכה.

נתחיל בשחור

החומרים הדרושים:
1 שחור (אטום טוב טוב)
1 לבן (טיפה שרוף, לא יותר מידי)
9 אפורים (אבל לא הכל ביחד)
טקסטורה (לפי הטעם)
ניגוד (תמיד טוב להוסיף עוד)

לרוטב:
1 נושא
1 אור
1 קערה ליצירתיות

הוראות הכנה:
נצא להסתובב במקום שבו אפשר להשיג את כל המצרכים בתמונה אחת, עדיף עם עדשה נורמלית (50מ"מ) או קצת רחבה (35מ"מ) אבל לא יותר ובטח שלא עדשת זום.
לאחר שמצאנו נקדיש כמה דקות להתבונן ולחשוב בלי המצלמה ונתחיל להוסיף את המרכיבים לפי הסדר הבא:
נכניס את הנושא לתוך הקערה, נוסיף שחור ונתחיל להוסיף אפורים לפי הטעם תוך כדי ערבוב איטי עד לקבלת הטקסטורה הרצויה.
אחר כך נוסיף את הלבן בזהירות שלא ישרף, נכניס למחשב ונבדוק כל כמה דקות שיש מספיק ניגוד.
נשלח את התבשיל להדפסה ונגיש מודבק על קאפה.


תבשיל שחור לבן, צילום אוריה תדמור

להצעות הגשה נוספות לחץ כאן


© כל הזכויות לרשימה ולצילומים שבה שמורות לאוריה תדמור

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה